Industry 4.0 IoT IIoT

Accountants- en adviesbureau Deloitte Nederland wil ook profiteren van de toenemende belangstelling voor Internet of Things-oplossingen. Het bedrijf is daarom een samenwerking aangegaan met het Amerikaanse PTC, bekend als aanbieder van het IoT-ontwikkelplatform ThingWorx. Hiermee wil Deloitte met name organisaties ‘verschalken’ die geïnteresseerd zijn in Industrial Internet of Things-oplossingen (IIoT, of Industry 4.0).

Volgens Deloitte Nederland heeft het al de eerste IIoT-oplossingen gemaakt op basis van PTC’s ThingWorx. “Zij zijn ontwikkeld met het oog op bedrijven in de maakindustrie, olie- en aardgassector en de energiesector. De primaire focus ligt daarbij op een snelle ontwikkeling en implementatie van oplossingen voor condition based monitoring, voorspellend onderhoud, digitale toevoernetwerken en connected factories“, zo laat het bureau weten.

Andere sectoren

Volgens het duo zullen zij samen IoT-oplossingen gaan ontwikkelen ‘op het gebied van retail, consumentengoederen, gezondheidszorg, biowetenschap en smart cities’. PTC is inmiddels al aardig bezig met de versmelting van IIoT en technologieën als Augmented Reality en Virtual Reality. Misschien gaat Deloitte Nederland daar ook nog op inhaken? Benieuwd naar hoe AR en IIoT er in de praktijk uit gaat zien? Daar heeft PTC al een promofilm over gemaakt. Videootje!

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail