Wie zich over niet al te lange tijd met de auto in de Indiase smart city Bbhubaneswar waagt, kan in ieder geval rekenen op automatische begeleiding naar een parkeerplek als die voorhanden is. Dat is het resultaat van een besluit die de provinciale overheid daar heeft genomen op zeven maart jongstleden.

Bbhubaneswar geldt als één van de paradepaardjes van de Indiase overheid als het gaat om slimme steden. De aanwezigheid van diverse grote ICT-concerns (zoals Infosys, Wipro, Tata Consultancy Services, Tech Mahindra en Mindtree) helpt daar een aardig handje in mee. De hoofdstad van de Indiase staat Orissa is al enige tijd bezig om zich te ‘verslimmen’. De aangekondigde ‘smart parking’-dienstverlening is daar een onderdeel van. Naar verluidt, kunnen automobilisten straks een parkeerplek in de stad reserveren, nog voordat zij in de auto stappen. Hiervoor komt een speciale ‘parking app’ beschikbaar, aldus het gemeentebestuur.

Master System Integrator

Aan de basis van de smart parking-dienst staat de web portal Bhubaneswar One, waarin diverse stedelijke data (onder andere afkomstig van sensoren, GIS-informatie en GPS-gegevens van automobilisten) wordt opgeslagen.Voor het reserveren van een parkeerplaats, wordt gebruik gemaakt van een zelfontwikkeld Smart Parking Management System, wat weer een onderdeel is van een overkoepelend gemeentelijk smart city systeem (Master System Integrator, MSI).

Smart parking in India - IoT

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail