Nello One KPN

KPN Ventures, de investeringsmaatschappij van de Nederlandse operator, verwerft een onbekend aandeel in Nello, een Duitse startup die een IoT-toevoeging maakt voor intercoms in appartementencomplexen. De investering maakt deel uit van een grotere financieringsronde ter waarde van 1,5 miljoen euro. Andere investeerders zijn HBT Holdings en de Duitse bank KfW. Eerder heeft Nello al 800.000 euro bij investeerders weten op te halen.

Nello is in 2014 gestart als ‘Locumi Labs’. Het in het Duitse München gevestigde bedrijf ontwikkelde in de eerste instantie een IoT-oplossing waarmee pakjes door vervoerders in speciale kluisjes, opgesteld in appartementencomplexen, konden worden afgegeven. Dat gedeelte van de business is in 2015 overgenomen door de eveneens Duitse securityspecialist Burg-Wächter. Locumi ging daarna aan de slag met de ontwikkeling van de Nello One, voortbordurend op het concept van elektronische, via internet af te geven, sleutels. De Nello One wordt in reeds bestaande intercomapparaten ingebouwd, waarna het via WiFi met een speciale app communiceert. Met die software is het vervolgens mogelijk om op afstand individuen of groepen (al dan niet tijdelijk) toegang tot de gemeenschappelijke hal en uiteindelijk het appartement te geven.

Kink in de kabel

Nello (nog opererend onder de tijdelijke naam ‘Monkey’) heeft vorig jaar op de crowdfunding site Kickstarter.com al een slordige 109.400 euro bij elkaar weten te vegen. Volgens de financieringsbeschrijving op Kickstarter zou het product in januari 2016 op de markt komen. Kennelijk is er tussentijds een kink in de kabel gekomen: Nello belooft nu dat het product ‘in april 2017’ leverbaar wordt. De prijs voor de snelle beslisser staat vast op 79 euro (adviesverkoopprijs 149 euro)..

Geheel in startupstijl heeft Nello alvast een teaser gemaakt in de vorm van een demonstratiefilmpje. Videootje!

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail