Euro IoT Investeringen

Er is een nieuw Nederlands high tech investeringsfonds geboren: het 2SQRS Venture Fund. In de oorlogskas zit het niet onaardige bedrag van 35 miljoen euro. Het geld is bestemd voor ‘early-stage startups die een belangrijke rol spelen in de digitalisatie binnen de domeinen E-commerce, Logistiek, Fintech, Smart City en The Internet of Things‘. Eén van de initiatiefnemers van het investeringsfonds is het Amsterdamse adviesbureau 2SQRS.

De ambities van het kersverse investeringsfonds zijn groot te noemen. CEO van 2SQRS, Xander van der Heijden: “Onze formule voor het grootmaken van succesvolle startups gaat verder dan simpelweg een kapitaalinvestering doen. Wij willen de volgende golf van Europese multinationale ‘tech’ bedrijven bouwen. Degene die niet alleen op de nieuwe generatie van menselijke verwachtingen anticiperen, maar ook daadwerkelijk creëren. Om dit na te streven zorgen wij ervoor dat onze portfolio bedrijven de juiste voorwaarden en tools tot hun beschikking hebben – van hun werkplek en een op maat opgestelde groei tactiek, tot ontwikkelingscapaciteit en integratie van de laatste technologische ontwikkelingen.”

Meebouwen

Van der Heijden wil meer doen dan ‘alleen maar’ geld pompen in beginnende ondernemers. Zijn fonds moet naast investeren ook actief meebouwen aan de startups met ‘een passende mix van strategisch advies, gewaagde designoplossingen en eventuele ontwikkelcapaciteit’.

Ariadne Capital

Het 2SQRS Venture Fund is opgezet in samenwerking met Ariadne Capital, een Britse investeringsmaatschappij gestart door Julie Marie Meyer, een Amerikaanse high tech ondernemer die in 2000 haar bedrijf ‘First Tuesday’ voor een slordige 50 miljoen dollar wist te verkopen. Eerder deze maand heeft Ariadne Capital het Ecosystem Economics Investment Platform (ECO2 Investment Platform) gelanceerd, een ‘plug and play’ investeerdersplatform. 2SQRS is de oprichtingspartner van het platform en tevens het eerste fonds dat gebruik maakt van deze infrastructuur.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail