2017 IoT

De samensteller van het rapport ‘A Data-Driven Analysis of Companies Developing and Adopting IoT Technology’ weet het zeker: 2017 wordt hét jaar van The Internet of Things. De bewuste man, Aman Naimat, meent die voorspelling te kunnen doen door de berg data over het onderwerp IoT te analyseren. Benieuwd naar het volledige rapport? Wij hebben het voor u alvast gedownload, doorgenomen en klaargezet. Het is bij ons gratis te downloaden (20 pagina’s, 9,4 Mb, PDF).

Big Data als bronmateriaal en Big Data-analyse als onderzoeksmethode. Het is weer eens wat anders dan online panels en ingevulde vragenlijsten. Voor Aman Naimat heeft het in ieder geval de voorkeur als het gaat om het onderzoeken van de adoptie van IoT in de Verenigde Staten. In zijn recente rapport komt hij tot een paar aardige conclusies én trapt hij wat open deuren in. Eerst maar eens die open deuren. Deur nummer 1: IoT is best wel wat. Deur nummer 2: IoT zal de komende jaren een grote vlucht nemen. En tenslotte deur nummer 3: Vorig jaar was IoT nog maar net uit de startblokken, maar 2017 wordt het jaar van de echte grootscheepse adoptie van de technologie.

IoT-investeringen in kaart

Wij zullen u de aardige bevindingen uit het rapport van Aman Naimat uiteraard ook niet onthouden. De interessantste daarvan is het best in grafische vorm te zien: welke bedrijven lopen voorop als het gaat om investeringen in IoT? Eyecandy!

IoT Rapport O'Reilly

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail