Michiel Huisken T-Mobile

Operator T-Mobile maakt een vreugdedansje. Figuurlijk dan. Het bedrijf heeft vandaag aangekondigd dat ‘eind mei 2017’ zijn NB-IoT-netwerkinfrastructuur landelijke dekking moet hebben bereikt. Hiermee loopt de operator aardig in op zijn eerder aangekondigde planning.

“De snel groeiende invloed van Internet of Things op het dagelijks leven creëert zakelijke en maatschappelijke kansen”, aldus de operator in een officieel bericht.”T-Mobile speelt hierop in door fors te investeren in samenwerking met partijen die deze kansen omzetten in concrete IoT toepassingen. Om dit aan te jagen, biedt T-Mobile naast het NB-IoT netwerk ook technische ondersteuning en begeleiding van netwerkexperts aan bedrijven en startups zodat zij maximaal gebruik kunnen maken van de netwerkmogelijkheden. Bovendien brengt T-Mobile bedrijven en disciplines bij elkaar die elkaar nodig hebben om een IoT oplossing te realiseren. Dit gebeurt onder andere tijdens de bijeenkomsten die T-Mobile door het hele land organiseert, waar iedereen die een Internet of Things case wil starten, kan leren over de mogelijkheden van NB-IoT en van de ervaringen van anderen.”

Verbinden

Michiel Huisken (‘Head of IoT’ bij T-Mobile Nederland): “Veel ontwikkelaars, startups en grote bedrijven hebben zich gemeld om hun producten te verbinden door middel van NB-IoT. T-Mobile begeleidt op dit moment diverse koplopers die oplossingen op het NB-IoT netwerk aan het testen zijn en brengt partijen bij elkaar die samen slimme samenwerkingen aangaan. Dit is waar de ‘innovators’ die bezig zijn om Internet of Things toepassingen te ontwikkelen op zaten te wachten.”

IoT-kopstukken

Eerder dit jaar vroeg onze camerajournalist Fred aan twee IoT-kopstukken van de Nederlandse T-Mobile vestiging naar hun visie op IoT: Michiel Huisken (‘Head of IoT’) en Richard Marijs (‘Manager Network Economics’). Videootje!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail