Vodafone Marcel Kool IoT

Operator Vodafone heeft nogal een geschiedenis als het gaat om de voorloper van The Internet of Things: Machine-to-Machine Communications. Het Britse bedrijf gaat in het IoT-tijdperk onverdroten door met het aan elkaar koppelen van apparaten. Tijd om Marcel Kool, country manager IoT Vodafone Nederland, eens te vragen naar de allesomvattende IoT-visie van zijn werkgever.

Vodafone (of VodafoneZiggo, zoals het bedrijf in Nederland voortaan heet na de samensmelting met kabelaar Ziggo) is aardig bezig met The Internet of Things. Waar het eerst wat achter leek te lopen in Nederland als het ging om een speciale IoT-netwerkinfrastructuur, heeft het begin dit jaar een dot gas erbij gegeven. De operator is namelijk begin dit jaar in Nederland aan de slag gegaan met de uitrol van een eigen NarrowBand-Internet of Things netwerkinfrastructuur (NB-IoT). De uitrol maakt overigens deel uit van een Europees initiatief.

Vodafone Marcel Kool IoT

Over zwembroeken en IoT-visie

Ook wat ideetjes en proefballonnetjes betreft, laat de operator zich niet onbetuigd. Wat dacht u bijvoorbeeld van Vodafone’s ‘IoT-zwembroek’? Dat soort grappen maken ons alleen maar nieuwsgieriger naar de visie van Vodafone op The Internet of Things. Tijd om onze camerajournalist Fred naar het Amsterdamse hoofdkantoor van Vodafone te sturen en Marcel Kool, de Nederlandse country manager IoT, naar diens blik op The Internet of Things te vragen. Videootje!

 

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail