Cujo AI Security IoT

Amerikaans IoT-securitybedrijf claimt ruim 500 miljoen verbonden apparaten te ‘monitoren’

by Redactie IoT Journaal9 oktober 2019

Cujo AI, een Amerikaanse startup die met behulp van een zelfontwikkeld Artificial Intelligence cloudplatform IoT-apparaten beheert en bewaakt, zegt dat het een mijlpaal heeft bereikt. Het in 2015 opgerichte Californische bedrijf claimt inmiddels wereldwijd ‘meer dan 500 miljoen verbonden apparaten’ in real time te monitoren.

De door Cujo AI genoemde 500 miljoen bewaakte apparaten zijn aangesloten op hetzij vaste of mobiele netwerken. Via een eigen op Artificial Intelligence gebaseerd cloudplatform houdt het bedrijf bij of en welke apparaten ‘verdacht gedrag’ vertonen. Cujo AI richt zich onder andere op operators die bijvoorbeeld smart home-toepassingen, zoals IP-videocamera’s en slimme sloten, verkopen. Die kunnen via Cujo AI de bewuste consumenten een cybersecurity-oplossing bieden.

Nederlands tintje

Aan het kennelijke succesverhaal van Cujo AI zit ook een Nederlands tintje: in oktober 2018 heeft ‘t bedrijf een kapitaalinjectie gekregen van KPN Ventures, de investeringstak van de Nederlandse operator. De investering werd gedaan in een zogenoemde ‘Series B’-financieringsronde. Destijds werden door de beide partijen geen mededelingen gedaan over de omvang van de geldinjectie.

Hoe Cujo AI de verbonden apparaten weet te beveiligen met behulp van AI/Machine Learning? Dat leggen zij zelf uit in een keurig filmpje.