Nubryte Touchpoint Domotica

Amerikaanse domotica-producent strijkt neer in Nederland

by Paul22 december 2016

Lucis Technologies, een Amerikaanse fabrikant van domotica-spullen, wil de overtocht maken naar Nederland. Het bedrijf zegt hier ‘medio 2017’ te gaan starten met de verkoop van zijn ‘Nubryte Touchpoint’, een zogenoemde ‘smart home hub’.

Volgens Lucis Technologies fungeert de 249 dollar kostende Touchpoint als een centraal systeem waarmee (via een WiFi-verbinding) onder andere de verlichting in huis is te regelen. Ook moet het dienst kunnen doen als beveiligingssysteem (inclusief real time videostreaming naar een meegeleverde app voor smartphones) en als draadloze intercom.

Het apparaat kent verder integratie met slimme energiemeters en andere domotica-producten zoals de Philips Hue-lampen, de Amazon Alexa Echo en de Amazon Tap. Daarnaast biedt de Touchpoint ondersteuning voor Google Calendar, waardoor er bijvoorbeeld een ‘familie agenda’ kan worden gemaakt die vervolgens via het 16,9-inch grote aanraakscherm van ’t apparaat is te raadplegen.

Op zoek naar ontwikkelaars

“Halverwege 2017 moet de Nubryte Touchpoint in Nederland beschikbaar komen”, zegt Marnix Kort, business development manager Europe bij Lucis Technologies, desgevraagd. “Wij zijn op dit moment in gesprek met diverse partijen die overwegen om het in hun portfolio op te nemen. Denk aan distributeurs, e-commerce partijen en energiemaatschappijen. Daarnaast zijn wij op zoek naar ontwikkelaars die hun al dan niet bestaande oplossingen via onze open Application Programming Interface aan de Touchpoint willen koppelen.” Volgens Kort is het overigens de bedoeling om op middellange termijn vanuit een Nederlands hoofdkantoor geheel Europa te gaan bestrijken.

Zoals het een Amerikaanse fabrikant betaamt, heeft Lucis Technologies ook een keurige promo-/demofilm gemaakt waarin de Nubryte Touchpoint de hoofdrol speelt. Videootje!