Smart City Amsterdam

Amsterdam is nummer 2 op lijst ‘toekomstbestendige slimme Europese steden’

by Redactie IoT Journaal19 januari 2023

Al in 2016 was de ambitie groot in Amsterdam. De Nederlandse hoofdstad moest de slimste stad van Europa worden, werd er destijds van de daken geroepen. Met behulp van de nodige IoT-projecten, uiteraard. Zes jaar verder, lijkt die torenhoge ambitie aardig bewaarheid aan het worden. Amsterdam staat namelijk op nummer twee als het gaat om Europese slimme steden die het meest toekomstbestendig zijn. Dat stelt althans ProptechOS, een Zweedse leverancier van oplossingen voor slim vastgoed.

Volgens onderzoek van ProptechOS mag Amsterdam zich met trots de nummer twee in Europa noemen als het gaat om slimme steden die klaar zijn voor de toekomst. Op nummer een staat overigens . Nummer drie is Berlijn. Helemaal aan de bodem van de top tien staat het Finse Helsinki. Wat Londen, volgens de bollebozen van ProptechOS althans, zo ‘toekomstbestendig’ maakt? De Zweden wijzen op ‘de goede technische infrastructuur’ (hoewel Amsterdam daar ook hoge ogen scoort), de groene infrastructuur én de bruisende banenmarkt voor ‘techies’. Top Tien IoT Smart City 2022

 

 

 

 

 

 

 

Amsterdam scoort al jaren hoog

Eerlijk is eerlijk: Amsterdam staat al een paar jaar steevast hoog op de diverse internationale lijstjes van slimme steden. Zo plaatste de Zwitserse business school IMD in 2020 de Nederlandse hoofdstad op nummer 9 in zijn ‘Smart City Index’, net achter het Taiwanese Taipeh en nipt voor de hekkensluiter van deze top tien: New York.