Slim huis Domotica IoT

Analysis Mason: Operators gaan in 2022 voor smart home-diensten

by Redactie IoT Journaal22 februari 2022

Het in Internet of Things gespecialiseerde Britse onderzoeksbureau Analysys Mason is er behoorlijk zeker van:  operators gaan in 2022 flink inzetten op het aanbieden van smart home-diensten, gebaseerd op WiFi-connectiviteit. Het bureau heeft dat gezegd tijdens zijn traditionele vooruitblik op het komende jaar.

Operators zijn al langer op zoek naar manieren om andersoortige omzet te genereren. Zo willen zij minder afhankelijk worden van inkomsten uit het verkopen van data- en telecommunicatie aan consumenten en bedrijven. Volgens Analysys Mason gaan telecombedrijven het komende jaar daarvoor de blik op richten op het aanbieden van zaken als smart home-diensten die via WiFi werken.

Edge computing? Nog even niet

Aan de business-to-business kant zullen telecombedrijven zich meer en meer op het leveren van IT-diensten gaan storten. Ook denkt het bureau dat operators dit jaar de nodige kansen gaan benutten om organisaties van private 5G-netwerken te voorzien, bijvoorbeeld om grootschalige IoT-toepassingen van connectiviteit te voorzien. Voor edge computing daarentegen zal 2022 – aldus Analysys Mason – niet het jaar van de echte doorbraak worden. Wie alle voorspellingen voor 2022 van de Britse marktonderzoeker wil horen, klikt op het filmpje!