Volvo Google Android

Audi en Volvo integreren nieuwe versie Android

by Redactie IoT Journaal16 mei 2017

Het Zweedse/Chinese Volvo en zijn Duitse branchegenoot Audi gaan een nieuwe versie van Google’s Android-besturingssysteem in ‘toekomstige automodellen’ integreren. Dat heeft het drietal vandaag bekendgemaakt.

Veel details over de nieuwe uitvoering van Android zijn nog niet openbaar gemaakt. Wel zegt het internetconcern en Android-bedenker Google dat autobezitters straks in hun Audi of Volvo zo’n beetje alles via stembesturing kunnen bedienen: van ’t open dak tot het vinden van het dichtsbijzijnde Chinese restaurant. Voor dat laatste krijgt de Android-versie ‘verregaande integratie’ met Google’s persoonlijke assistent-software. Dat ‘straks’ is volgens Volvo overigens al ‘binnen twee jaar’.

Einde Android Auto?

De volgende versie van Android lijkt het einde te markeren van het drie jaar oude Android Auto, een speciale app die bedoeld is voor gebruik in infotainmentsystemen van autofabrikanten. Het grote verschil met de nieuwe uitvoering, is dat Android Auto voor bepaalde functies een verbinding met de smartphone van de gebruiker nodig heeft. Google hult zich vooralsnog in stilzwijgen over het voortbestaan van Android Auto.

Livestream

Tijdens zijn jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars, ‘I/O’ geheten, zullen Google Android-programmeur Yao Chen en Chen Xiao (hoofd van het Android Auto-team) meer vertellen over het nieuwe besturingssysteem. Een livestream van hun presentatie is op aanstaande woensdagmiddag (17 mei) te bekijken.

Bij Volvo neemt de marketingafdeling met een speciaal promofilmpje alvast een voorschotje op hun toekomstige modellen met ‘Android Inside’. Videootje!