bcc smart home hoekje

BCC en Uneto-VNI willen consument aan de domotica krijgen

by Redactie IoT Journaal15 februari 2017

Consumenten die de diverse mogelijke oplossingen voor een slim huis willen zien, kunnen voortaan ook terecht bij elektronica-keten BCC. De retailer heeft in één van zijn ‘bricks outlets’ een hoekje gereserveerd waar IoT voor thuisgebruik de hoofdrol speelt.

Het is niet bekend of de IoT-hoek tot een BCC-vestiging in Zoeterwoude beperkt blijft. Navraag bij BCC heeft de redactie van IoT Journaal helaas niets opgeleverd: de perswoordvoerster/marketingverantwoordelijke aldaar (ex-V&D) was namelijk ‘misschien wel de hele dag’ onbereikbaar voor commentaar, aldus de telefoniste van de winkelketen. Jammer maar helaas. Het genereren van extra bekendheid voor domotica lijkt zich in ieder geval op dit moment met name op die ene winkelvloer te concentreren. Online, op de site van BCC, is het domotica-aanbod van de winkelketen slechts na enig zoeken te vinden: het zit namelijk aardig verstopt onder de hoofdcategorie ‘Accessoires‘. Ook is het aanbod nog niet uitgebreid te noemen: BCC verkoopt op dit moment slechts enkele IP-camera’s, wat slimme huisbeveiligingsspullen en enkele connected ‘aan/uit’-schakelaars.

Uneto-VNI drijvende kracht

De Smart Home-hoek bij BCC is het resultaat van een door verschillende marktpartijen in september 2016 gestart initiatief, de ‘Smart Home Society’. Het moet een platform zijn met daarin diverse marktpartijen. Het doel? De belangstelling voor slimme huisoplossingen bij consumenten aanwakkeren. Eén van de drijvende krachten hierachter is Uneto-VNI, de werkgeversvereniging voor de installatiebranche en de technische detailhandel. Vandaar dat Uneto-VNI voorzitter Doekle Terpstra het lintje doorknipte bij de opening van BCC’s ‘concept store’.

Rapport over Smart Home

Terpstra maakte meteen van de gelegenheid gebruik om een rapport met daarin ‘een overzicht van de ontwikkelingen en mogelijkheden op het gebied van smart home’ te presenteren. Het bewuste rapport even op het gemak doorlezen? Dat kan. Wij hebben het rapport (16 pagina’s, 1,2 Mb, PDF) hier gratis voor u klaar staan.