IoT Boek

Boek legt topmanagers praktische IoT-kansen begrijpelijk uit

by Redactie IoT Journaal29 augustus 2017

Handzame boeken over The Internet of Things zijn nog steeds redelijk zeldzaam. Dat is nog meer het geval als het gaat om literatuur die bedoeld is voor niet-technische (top)managers. In dat gat zijn nu twee auteurs gesprongen met hun (Engelstalige) boek ‘Implementing the Internet of Things – Strategy, Implementation and Considerations’. Wie alvast een voorproefje wil lezen, kan het eerste hoofdstuk gratis via IoT Journaal inzien. Kwestie van hier klikken. Het hele boek kopen, kan ook voor 10 euro bij Managementboek.nl.

Omdat het Internet of Things (IoT) de huidige economische orde op zijn kop dreigt te zetten, is het volgens Boban Vukicevic (managing director van de Nederlandse IoT-specialist Comgate) hoog tijd dat directies en ondernemers zich actief gaan bezighouden met een IoT strategie voor hun bedrijf. “IoT niet kan worden overgelaten aan IT-managers alleen”, meent hij, “Houden directies zich toch afzijdig, dan worden ze ingehaald door anderen en komt mogelijk zelfs het voortbestaan van hun bedrijf in gevaar.”

Laagdrempelig

Om die reden is Vukicevic samen met Bob Emmerson (publicist op het gebied van M2M en IoT) aan de schrijftafel gaan zitten om IoT begrijpelijk uit te leggen in het boek ‘Implementing the Internet of Things – Strategy, Implementation and Considerations’. Het tachtig pagina’s tellende schrijfsel is volgens Vukicevic met name bedoeld om ‘achterin de taxi of in het vliegtuig onderweg naar een zakelijke bespreking te lezen’. “Wij hebben het daarom laagdrempelig gehouden en ons gericht op het beschrijven van de zakelijke mogelijkheden die IoT biedt voor organisaties. Verder geven wij een stappenplan om tot een heldere IoT-strategie te komen en staan er de nodige uses cases in.”

Lovende woorden

Zoals het hoort bij een management boek over High Tech, heeft het schrijversduo ook kopstukken uit de technologiesector weten te strikken om lovende woorden te spreken over het boek. Zo is er Prof. Dr. Willem Vermeend, oud-politicus, ondernemer en auteur: “Prima boek; transparant en praktisch.” En ook heeft Niek Jan van Damme, Managing Director Telekom Deutschland Gmbh een duitje in het zakje gedaan: “Het belang van IoT ontwikkelingen kan niet genoeg benadrukt worden, maar wat echt telt, is niet de omvang van de markt, maar de voordelen die het uw bedrijf kan brengen: korte-, middellange en lange termijn voordelen. Wat nodig is, is een doordachte IoT-strategie die afgestemd is op uw bedrijfsdoelstellingen. Dat is het recept voor succes en de belangrijkste boodschap van dit boek, dat makkelijk te lezen is, begrijpelijk en praktisch. Het biedt een helder inzicht in basis IoT bedrijfsstrategieën en de vereiste technologieën.”

Aandachtsgebieden

Voor de nieuwsgierige liefhebbers, hebben wij de belangrijkste aandachtsgebieden in het boek op een rijtje gezet:

  1. De kansen, bedreigingen en valkuilen van het Internet of Things;
  2. Waarom een heldere strategie nodig is en IoT niet kan worden overgelaten aan IT-managers alleen;
  3. Wat het bepalen van IoT hotspots die voortvloeien uit de bedrijfsstrategie cruciaal is voor succes;
  4. Wen stappenplan om tot die heldere strategie en IoT hotspots te komen;
  5. IoT use cases;
  6. IoT achtergrondinformatie over technologie, beveiliging en privacy.