General Electric

Bosch en GE werken samen aan IoT-oplossingen

by Paul27 september 2016

Het Duitse Robert Bosch GmbH en zijn Amerikaanse branchegenoot General Electric gaan samenwerken op het gebied van The Internet of Things. Beide concerns zijn al actief met het leveren van IoT-oplossingen voor de industriële sector.

De samenwerking tussen Bosch en GE spitst zich toe op de integratie van delen van Bosch’ IoT-platform met Predix, het speciaal voor IoT-oplossingen gebouwde Plaform as a Service-cloudsysteem van General Electric. Ook is het duo van plan om hun respectievelijke IoT-diensten geschikt te maken voor elkaars IoT-platforms.

Open source Eclipse Foundation

Het gesleutel van Bosch en GE om hun diverse oplossingen onderling compatibel te maken, gebeurt onder de vlag van de Eclipse Foundation. Dit not-for-profit open source initiatief moet een betere uitwisselbaarheid tussen IoT-oplossingen opleveren. Daarin vallen zakken zaken als messaging, gebruikers authenticatie, toegangscontrole, apparatuurbeschrijving en koppelingen met andere software, zoals ERP-oplossingen. Het staat bedrijven vrij om op Eclipse in te haken met hun respectievelijke IoT-producten. Zowel Bosch en GE zullen echter niet al hun softwarecode in het Eclipse-project openbaar maken: onderdelen die bijvoorbeeld te maken hebben met security, blijven buiten het open source initiatief.

Meer samenwerking is broodnodig

Analisten verwachten dat er de komende tijd meer samenwerkingen op het gebied van IoT bekend zullen worden gemaakt. Volgens hen zijn dergelijke initiatieven broodnodig om The Internet of Things breed te laten doorbreken binnen diverse sectoren.

GE’s Predix in actie zien? Videootje!