5G Innovation-Challenge-social-image-V1

Briljant 5G-idee? Stuur ‘t in en win!

by Redactie IoT Journaal31 maart 2021

Sinds eind april 2020 beschikken burgers en buitenlui in Nederland over 5G, de snelle standaard voor mobiele (data)communicatie. Wie de operators mag geloven, is het bijna een wondermiddel waarmee alle innovatie denkbaar is realiseren. Van slimme fabrieken tot zelfrijdende auto’s. De Eindhovense 5G Hub gelooft er, zoals het hoort, ook heilig in. Reden genoeg om een heuse ‘Innovation Challenge‘ in het leven te roepen.

“5G is on the way to change the world. Do you have a solution that makes everyday life easier, better or more exciting? The 5G Hub in Eindhoven and its partners are looking for the most high-profile idea or concept that will change the world. Shall we face this challenge together?” Kijk, dat is nog eens binnenkomen. De ronkende oproep op de site van de 5G Hub in Eindhoven liegt er niet om. 5G gaat de wereld veranderen. En iedereen met een goed idee om dat bewaarheid te laten worden, kan meedoen met de Innovation Challenge.

Verrassend simpel

Meedoen aan de Innovation Challenge lijkt verrassend simpel. Stuur een mailtje naar de 5G Hub met uw briljante, wereldverbeterende, 5G-idee en maak kans om dat binnen een jaar om te zetten naar een project met tastbaar resultaat. Met hulp van het team van de 5G Hub en diens partners (High Tech Campus Eindhoven, Brainport Eindhoven, VodafoneZiggo, Ericsson, Strict en de Rabobank.). En dat alles in gebouw 25.3 (kan iemand bij de 5G Hub a.u.b. ook een wedstrijd opzetten voor een betere naam hiervoor?) op de High Tech Campus Eindhoven, in een speciale ‘demo studio’. U kunt nog tot 30 april 2021 inzenden. De eerste selectie van kanshebbers start vervolgens op 11 mei, met op 2 juli de finale met bekendmaking van de winnaars. In september wordt het startschot gegeven voor de ontwikkelingsprogramma.