UK Healthcare IoT

Britse overheid toont toekomst gezondheidszorg & IoT

by Redactie IoT Journaal3 april 2017

De Britse overheid zet zijn kaarten op innovatie. Al voordat er sprake was van een Brexit, overigens. De overheid daar heeft in 2007 een instantie opgericht die (technologische) innovatie bevorderen: Innovate UK. Met een behoorlijke aandacht voor The Internet of Things.

Via Innovate UK is inmiddels een slordige 1,5 miljard pond (ruim 1,92 miljard euro) aan belastinggeld in innovatieve projecten en ondernemingen gepompt. Dat bedrag is door het bedrijfsleven met 1,5 miljard pond aangevuld. Volgens het bureau hebben die investeringen tot dusver voor circa 35.000 nieuwe banen gezorgd. De Britse economie is er, dankzij de innovatie-subsidies, op zijn beurt meer dan 7,5 miljard pond mee opgeschoten. Het maakt allemaal onderdeel uit van een vijf jaren plan, zo laat Innovate UK weten. Een mooi initiatief dat in Nederland pijnlijk ontbreekt.

Gezondheidszorg en IoT

Wat Innovate UK betreft, is The Internet of Things een technologisch gebied waarin de volgende grote innovatieve klappers vandaan moeten komen. Het bureau komt daarvoor niet alleen met investeringen over de brug: het is actief met online voorlichtingscampagnes waarin de impact van IoT op diverse sectoren wordt belicht. Zoals de gezondheidszorg. Videootje!