The Internet of Things e-book

Cadeautje voor ’t nieuwe jaar: gratis e-book ‘The Internet of Things for Business’

by Redactie IoT Journaal6 januari 2020

“Leg even kort uit wat Internet of Things voor organisaties kan betekenen.” Goede vraag, toch? Het is ook een vraag die doorgaans niet zomaar ‘kort’ kan worden beantwoord. Soms kan er zelfs een heel boekwerk aan te pas komen. Zoals het e-book ‘The Internet of Things  for Business, The Definitive Guide’ dat inmiddels aan zijn derde editie toe is. Uiteraard kunt u lijvige boek gratis downloaden via IoTJournaal (219 pagina’s, 5,28 Mb, PDF).

De marketeers van Aeris, een Amerikaanse aanbieder van IoT-connectiviteit en -beheerplatformen, hebben nu voor de derde achtereenvolgende keer de ‘ins & outs’ van Internet of Things-technologie in boekvorm laten vatten. En dat is wederom aardig gelukt. In 219 pagina’s wordt niet alleen de technologische kant uitgelegd: er staan ook de nodige praktijkvoorbeelden in, gerangschikt per sector (energie, automotive, gezondheidszorg, smart cities, en financieel/verzekeringen).

Koffiedik kijken

Verder wordt er in het boekwerk nog ingegaan op wat de toekomst voor IoT zal brengen, wat een mooi staaltje koffiedik kijken oplevert. Wij zetten een paar van die voorspellingen op een rijtje:

  • IoT zal zijn invloed hebben op elk marktsegment.
  • Het gemiddelde huis zal meer en meer met internet worden verbonden en ‘slimmer‘ zijn.
  • Het bedrijfsleven zal meer en meer gaan investeren in IoT-oplossingen.
  • Over the Air-updates voor allerhande hardware (van slimme huis-spullen tot auto’s) worden de norm.
  • Overheden zullen regelgeving voor IoT-security en -privacy invoeren.
  • Het gebruik van geavanceerde data analyse-software geeft IoT-toepassingen meer waarde.