2021 IoT AI 5G

CIO’s en CTO’s: AI, 5G en IoT belangrijkste technologieën in 2021

by Redactie IoT Journaal7 december 2020

CIO’s en CTO’s geven aan dat zij het komende jaar met bovengemiddelde interesse naar een paar technologieën kijken. Het gaat om IoT, 5G, Artificial Intelligence en Machine Learning. Dat blijkt uit een wereldwijd uitgevoerd onderzoek van de mondiaal opererende ICT-beroepsorganisatie IEEE.

Voor het onderzoek ondervroeg IEEE in totaal 350 CIO’s en CTO’s in Brazilië, China, Groot-Brittannië, India en de Verenigde Staten. De respondenten werd onder andere gevraagd naar hun investeringsplannen en welke technologieën daarbij zijn opgenomen. Artificial Intelligence en Machine Learning kwamen daarbij samen als nummer één uit de bus (32 procent), gevolgd door 5G (20 procent) en IoT (14 procent). Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat de bevraagde topmanagers voorzien dat deze technologieën de grootste impact gaan hebben in de industrie (19 procent), de gezondheidszorg (18 procent), de financiële dienstverlening (15 procent) en het onderwijs (13 procent).

Coronapandemie versnelt digitalisering

Uit IEEE-onderzoek blijkt verder dat de bevraagde CIO’s en CTO’s stellen dat de coronapandemie de digitalisering van hun organisaties in een hogere versnelling heeft gebracht. Zo heeft 55 procent van hen door de coronapandemie de implementatie van cloud computing versneld. Voor 52 procent is het de reden geweest om gebruik te gaan maken van 5G-netwerkinfrastructuur. Bij 51 procent van de respondenten heeft het tot gevolg gehad dat er versneld werd geïnvesteerd in Artificial Intelligence en Machine Learning.