Sentryo Cisco

Cisco koopt Franse IIoT-securityspecialist

by Redactie IoT Journaal12 juni 2019

Netwerkgigant Cisco heeft aangekondigd dat het de Franse securityspecialist Sentryo overneemt. Geen van beide partijen willen de financiële details van de transactie naar buiten brengen. Het in 2014 opgerichte Sentryo heeft als belangrijkste product een platform voor de beveiliging van Industrial Internet of Things-oplossingen, ‘ICS CyberVision‘. Naar verluidt, zal het bedrijf integraal onderdeel worden van Cisco. De voorgenomen overname moet nog wel worden goedgekeurd door de diverse nationale toezichthouders. Cisco verwacht dat het een en ander nog voor 26 oktober dit jaar (het einde van het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar) afgerond zal zijn.

ICS CyberVision is bedoeld als security-vangnet voor industriële IoT-toepassingen, waarbij met technieken zoals Deep Packet Inspection het dataverkeer van industriële controlesystemen op SCADA-netwerken wordt geanalyseerd. Ook bevat het Sentryo-platform een dynamische hardwaredatabase plus een zogenoemd ‘threat intelligence platform’. Dat laatste moet ervoor zorgen dat verdacht dataverkeer wordt herkend. Het platform wordt gevoed door dagelijks geactualiseerde informatie over malware en maakt tevens gebruik van speciale AI-algoritmen en Machine Learning-technologie. De Franse onderneming heeft sinds zijn start vijf jaar geleden geen financiële cijfers bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat het tot dusver een kleine 13 miljoen euro aan kapitaalinjecties heeft weten binnen te halen, onder andere afkomstig van BNP Paribas Développment.

Benieuwd naar hoe Sentryo’s ICS CyberVision in de praktijk werkt? Dat treft: het heeft bedrijf in 2015 daar een keurig Engelstalig filmpje over gemaakt.