Cisco IoT Liz Centoni

Cisco zet stevig in op IoT en Edge Computing

by Redactie IoT Journaal31 januari 2019

De Amerikaanse netwerkgigant Cisco heeft zijn zinnen gezet op de netwerkkant van de Internet of Things-markt. Het bedrijf zet die ambitie kracht bij door de aankondiging van nieuwe netwerkhardware (onder andere bedoeld voor IoT Edge Computing), ontwikkelsoftware en zogenoemde ‘IoT-blauwdrukken’ voor nutsbedrijven en de maakindustrie. Daarnaast rolt het een mondiaal IoT-trainingsprogramma uit voor zijn wederverkopers en andere partners.

De Cisco-aankondigingen op een rijtje:

  • Nieuwe IoT netwerkplatforms. Cisco introduceert nieuwe Catalyst industriële switches en industriële Integrated Services-routers specifiek ontworpen voor IoT-omgevingen. Ze worden bestuurd door IOS XE – een systeem voor intent-based networking. De nieuwe platforms worden beheerd met Cisco DNA Center, dat organisaties een complete visie geeft op hun netwerk in de campus, nevenvestigingen en IoT-omgevingen.
  • IoT ontwikkeltools. Cisco’s programma voor software ontwikkelaars, DevNet, biedt een reeks nieuwe ontwikkeltools waarmee klanten en partners de kracht van IoT aan de rand van het netwerk (IoT Edge) kunnen ontsluiten. Ecosysteempartners kunnen hiermee op een consistente manier applicaties voor de IoT edge ontwikkelen en beheren en extra flexibiliteit bieden waarmee organisaties hun bedrijfsvoering kunnen verbeteren. Het nieuwe IoT Developer Center bevat leermateriaal, ontwikkeltools en andere hulpmiddelen waarmee partners direct aan de slag kunnen om oplossingen en applicaties te maken.
  • Blauwdrukken voor nutsbedrijven, en de maakindustrie. In samenwerking met partners heeft Cisco drie nieuwe Cisco Validated Designs ontwikkeld: blauwdrukken voor IoT-architecturen die bewezen bedrijfsresultaten opleveren. Met behulp van deze blauwdrukken kunnen organisaties en partners snel opschalen van proof-of-concepts naar een succesvolle IoT-uitrol.
  • IoT partnertrainingen. Cisco ontwikkelt een wereldwijd ecosysteem van IoT-partners door het geven van IoT-trainingen en het aanbieden van gespecialiseerde programma’s. Cisco heeft een omvangrijk systeem van industriepartners, ISV’s, machinebouwers en serviceproviders om IoT-projecten te ontwikkelen voor klanten in onder meer de maakindustrie, de transport- en energiesector, retail en de publieke sector.
Veilige verbinding

“Bij IoT draait alles om het resultaat voor de bedrijfsvoering. Het begint met een veilige verbinding als basis van elke IoT-uitrol. Door schaalbaarheid, flexibiliteit en beveiliging te bieden, veranderen we het netwerk in een geheim wapen voor onze IoT-klanten”, zegt Liz Centoni, sinds een kleine negen maanden general manager IoT en senior vice president bij Cisco, in een officieel bericht van haar werkgever. “En met het nieuwe DevNet IoT developer center geven we duizenden partners en ontwikkelaars over de hele wereld de middelen om op ons IoT-platform verder te bouwen.”

Om het een en ander wat concreter te maken, heeft Cisco een voorbeeldfilm gemaakt van een IoT-project in de Portugese stad Braga. Aardig om eens te bekijken. Videootje!