Blendid_Kiosk IoT

Contactloos en gerobotiseerd corona-proof smoothies verkopen dankzij IoT

by Redactie IoT Journaal30 november 2020

De coronapandemie heeft er onder andere voor gezorgd dat er met meer dan gemiddelde belangstelling wordt gekeken naar manieren om zoveel mogelijk contactloos te kunnen ver- en aankopen. Een Amerikaanse startup profiteert van die toegenomen belangstelling. Het in 2015 opgerichte Blendid en zijn gerobotiseerde smoothie-verkoopkiosk varen er goed bij.

Smoothies zijn behoorlijk populair in de Verenigde Staten (en daarbuiten). Tegelijkertijd is het maken van die drankjes een aardig arbeidsintensief proces. Blendid zag daar vijf jaar geleden een gat in de markt voor een gerobotiseerde smoothie-produceer-en-verkoop-kiosk. Inmiddels is het van concept naar een echt product gegaan, met klanten zoals het Amerikaanse retailconcern Walmart.

Ook nog met AI

Aan de basis van de Blendid-kiosk ligt de combinatie van robotisering en IoT. De klant stelt zijn gewenste smoothie samen via een app en vervolgens maakt kioskrobot bestelling klaar. Volgens Blendid wordt er ook nog eens gebruik gemaakt van wat slimme, AI-algoritmes. Afrekenen gaat eveneens keurig via de app. Hoe het er in de praktijk uitziet? Dat is te zien in de obligate startupvideo van Blendid.