Industrie en energie

‘De industriële sector is de wereldwijde nummer één in IoT-gebruik’

by Redactie IoT Journaal20 oktober 2020

Ondanks – of juist mede door – de coronapandemie en de negatieve impact daarvan op de wereldwijde economie, groeit het gebruik van IoT in diverse sectoren als kool. Dat is niet zozeer de vaststelling van de IoT Journaal-redactie: het is de observatie van het Duitse in IoT gespecialiseerde marktonderzoeks- en adviesbureau IoT Analytics. De groei zit er nog steeds in, met stijgers en dalers in het IoT-applicatielandschap, aldus het bureau.

De onbetwiste nummer één in de Top Tien sectoren met het grootste aantal IoT-toepassingen is de industrie, aldus het onderzoek van IoT Analytics. Ten opzichte van 2019 is het aantal IoT-projecten in die sector dit jaar wereldwijd met maar liefst 22 procent gestegen. Transport en mobiliteit staat op een goede nummer twee, met een stijging van 15 procent, gevolgd door de energie-sector (plus 14 procent).

Dalers

In de Top Tien van IoT Analytics zijn ook ‘dalers’ te zien. Zo is het aantal Smart City-projecten dit jaar wereldwijd afgenomen: de groei bedroeg ‘slechts’ 12 procent ten opzichte van 2019. Hetzelfde geldt voor slimme gebouwen (groei van 3 procent). IoT Analytics baseert zijn bevindingen op eigen onderzoek. Het heeft in totaal 1.414 IoT-projecten bekeken die op één van de 620 IoT-platformen draaien die door het bureau in de gaten worden gehouden.

Top 10 IoT Applicaties 2020