Startup IoT

Deze IoT-startups krijgen de meeste investeringen

door Redactie IoT Journaal4 juni 2018

De markt voor Internet of Things-oplossingen lijkt als een magneet te werken op beginnende bedrijfjes in de Verenigde Staten. Dat blijkt uit cijfers afkomstig van Venture Scanner, een Amerikaans marktonderzoeksbureau gespecialiseerd in high tech startups. Het bureau stelt dat begin 2018 zo’n 2130 startende IoT-bedrijven in de Verenigde Staten in totaal 50 miljard dollar aan investeringen hebben weten op te halen.

Veruit de meeste startups in de VS storten zich op de ‘smart home‘, aldus de meest recente metingen van Venture Scanner. Van de 2130 startups in januari 2018 waren dat er 331 stuks, om precies te zijn. Software platforms vormen een goede tweede (268 bedrijven), gevolgd door de categorie ‘Drones en Robotica’ (253 startups). Aan de andere kant van het spectrum staat de categorie ‘Smartwatches‘: met slechts 47 bedrijfjes lijken de slimme horloges niet meer zo populair te zijn als marktsegment voor startups.

content_internet-of-things-logo-map

Waar wordt in geïnvesteerd?

Het beeld wordt iets anders als wij kijken naar de hoeveelheid geïnvesteerd kapitaal bij de IoT-startups. Dan blijkt dat investeerders met name de geldbuidel trekken voor beginnende bedrijven die zich in de IoT-software platforms begeven. Drones en robotica en IoT-hardware zijn respectievelijk nummer twee en drie.

 

Disruptie trekt geld aan

Innovatie en startups lijken synoniem. Toch is daar ook het nodige onderscheid in te maken, stelt Venture Scanner. De echte disruptieve IoT-bedrijfjes houden zich met name te bezig met fitness-oplossingen, user interfaces, de automotive sector én het grootzakelijke segment. Het is dan ook niet zo raar dat zij ‘t meeste geld weten aan te trekken van investeerders.

 

 

 

twittergoogle_pluslinkedinmailtwittergoogle_pluslinkedinmail