Trends IoT

E-book Gartner: Negen ‘Strategische Technologie Trends’ in kaart

by Redactie IoT Journaal3 augustus 2021

Marktonderzoeker en techanalist Gartner staat onder andere bekend om zijn glazen bol. Het bureau grossiert – zoals het hoort – in de voorspellingen. Zo ook als het gaat om de technologische trends die van strategisch belang kunnen zijn voor organisaties. Om het u makkelijk te maken, heeft Gartner de ‘Top Strategic Technology Trends’ voor 2021 in een handzaam e-book gebundeld, gratis te downloaden via IoT Journaal (13 pagina’s, 291 Kb, PDF).

De beslisser op IT-gebied bij organisaties heeft de afgelopen zeventien tot achttien maanden aardig wat voor de kiezen gehad. Net als veel anderen, overigens. Met dank aan de coronapandemie. Bijna van de een op andere dag moesten organisaties hun manier van werken veelal rigoureus veranderen, met zaken als verplicht thuiswerken met een veelheid aan digitale hulpmiddelen. Niet voor niets wordt er door diverse marktvorsers geconstateerd dat de coronapandemie de digitalisering van veel organisaties in een stroomversnelling heeft gebracht. Gartner ziet dat ook en baseert zijn voorspellingen voor dit jaar op het thema ‘digitale disruptie’, met een knipoog naar de afgelopen periode.

Negen Strategische Technologie Trends

In totaal heeft Gartner negen ‘Strategische Technologie Trends’ op de korrel genomen die op hun beurt weer onder drie hoofdthema’s vallen. Het eerste hoofdthema heeft als label ‘People centricity’ gekregen. Met andere woorden: de mens staat centraal in het digitale krachtveld. De drie Top Trends daaronder: Internet of Behaviors, Total experience strategy en Privacy-enhancing computing.

Als tweede hoofdthema is gekozen voor Location Independence (een logische, gezien de recente ervaringen met de corona-maatregelen). De drie Top Trends onder dat thema: Distributed cloud, Anywhere operations en Cybersecurity mash. Het laatste hoofdthema is Resilient delivery, met als bijbehorende technologie trends: Intelligent composable business, AI engineering en Hyperautomation. Wat die mooie termen allemaal precies inhouden? Dat wordt door Gartner duidelijk uitgelegd in het e-book. Doe er uw voordeel mee.