Ericsson IoT

Ericsson verkoopt IoT-activiteiten aan Aeris Communications

by Redactie IoT Journaal8 december 2022

Netwerkfabrikant Ericsson verkoopt zijn IoT-diensten en -producten aan de Amerikaanse IoT-specialist Aeris. Het gaat om Ericsson’s beheerplatform IoT Accelerator en Connected Vehicle Cloud, plus daaraan gerelateerde activiteiten. Geen van beide partijen wil het daarmee gemoeide overnamebedrag bekend maken. Het duo verwacht dat de overname in het eerste kwartaal van 2023 een feit zal zijn.

Ericsson geeft in een officieel bericht de voornaamste reden voor de verkoop van zijn IoT-spullenboel: het is een verliesgevend bedrijfsonderdeel. De Zweedse fabrikant stelt dat de IoT-activiteiten in 2022 naar verwachting goed zullen zijn voor zo’n 800 miljoen Zweedse kronen (73,33 miljoen euro) aan omzet, maar tegelijkertijd zal er sprake zijn van een verlies ten grootte van circa 250 miljoen kronen (ruim 22 miljoen euro). Naar verluidt, telt de Ericsson IoT Accelerator wereldwijd zo’n 9.000 zakelijke klanten, die er in totaal 95 miljoen IoT-apparaten en 20 miljoen e-Sim’s mee beheren. De Ericsson Connected Vehicle Cloud wordt inmiddels door zes miljoen ‘connected’ voertuigen in 180 landen gebruikt.

Werknemers verhuizen mee

Het is nog onbekend hoe Aeris de Zweedse IoT-zaken in het eigen portfolio gaat integreren. In ieder geval zullen de Ericsson-werknemers in het bewuste bedrijfsonderdeel ‘meeverhuizen’ naar Aeris, dat in Europa vooralsnog slechts een vestiging heeft (in de Britse hoofdstad Londen).