‘Europa streeft VS voorbij in IoT-adoptie’

by Redactie IoT Journaal4 april 2017

Het Europese bedrijfsleven en de diverse (nationale) overheden hebben zich vol overgave gestort op de adoptie van The Internet of Things. Zozeer zelfs, dat de Verenigde Staten op dit gebied achterblijven. Tenminste: dat is wat een recent onderzoek van het Amerikaanse organisatie adviesbureau Bain & Company onder topbestuurders uitwijst. Het rapport hebben wij alvast voor u klaar staan en is hier gratis te downloaden (PDF, 3,4 Mb).

Maar liefst 27 procent van de door Bain & Company ondervraagde topmanagers in Europa zijn al volop bezig met IoT-oplossingen. Daarmee laten zij hun Amerikaanse collega’s achter zich: in de Verenigde Staten is namelijk ‘maar’ 18 procent van hen verwikkeld in IoT-implementaties. Dat verschil komt eveneens naar voren als er wordt gevraagd naar de stadia van de IoT-projecten en wanneer het een en ander klaar zou moeten zijn:

Waardetoevoeging en beveiliging

Er zijn ook nog andere verschillen tussen Europese en Amerikaanse topmanagers als het gaat om The Internet of Things-oplossingen. Even kort door de bocht: de Europeanen zijn meer gericht op waardetoevoeging door IoT én de beveiliging van IoT-oplossingen dan hun collega’s aan de overkant van de grote plas:

Zo zijn er meer interessante feiten uit het onderzoek van Bain & Company gekomen. Lees zelf maar: het rapport is hier gratis te downloaden (PDF, 3,4 Mb).