Horecava 2019 IoT

Event Bite: IoT spotten op de Horecava 2019

by Redactie IoT Journaal30 januari 2019

Het gaat inmiddels vrij goed met de horeca in Nederland, en dat was te merken op de onlangs gehouden Horecava-beurs in de Amsterdamse RAI (7 tot en met 10 januari). In totaal bezochten 71.000 mensen het jaarlijkse feestje voor horecaprofessionals. Zij konden zich onder andere vergapen aan diverse innovatieve concepten. Zowel als het ging om ‘food’ als ‘non-food’. In die laatste categorie valt de opmars van Internet of Things-technologie in de horeca in te delen. Want IoT duikt ook in deze sector op. De cameraploegen van IoTJournaal togen naar de RAI om dat in beeld en geluid voor u vast te leggen.

De IoT-elementen waren het meest duidelijk terug te zien bij marktpartijen die in de ‘Innovatie Hal’ stonden opgesteld. Zoals het Belgische Deliverect, dat de ‘Horeca Innovation Award 2019‘ binnen wist te slepen. Het Gentse bedrijf mocht de prijs mee naar huis nemen, omdat (en nu citeren wij het officiële persbericht): Volgens de negentien koppige deskundige jury is Deliverect een innovatie die helemaal past bij de richting waarin de foodbranche zich beweegt, nu de bezorgmarkt voor eten en drinken in Nederland zo hard groeit. In 2018 groeide de thuisbezorgmarkt in omzet met 20%, tegenover 5% groei voor de totale foodservicemarkt. Deliverect ontneemt ondernemer en personeel ‘bonnenstress’, met bijbehorende kans op foute bestellingen. Meer focus en tijd voor gasten in de zaak, in plaats van aandacht geven aan al die tablets, softwareplatforms en bonnenprinters. “Met een geringe investering verlaagt Deliverect, dankzij slimme software en handige koppelingen, de bedrijfskosten en vergroot de efficiëntie,” aldus de jury. “Daarom terechte winnaar in de categorie Digital, Apps & Social media en Overall Winnaar van de Horecava Innovation Award 2019.”

IoT en cloud in de horeca

Kijk dat zijn nog eens ronkende bewoordingen. Dat maakt nieuwsgierig! De cameraploegen van IoTJournaal konden hun nieuwsgierigheid dan ook niet bedwingen en togen naar de stand van Deliverect om daar met Jan Hollez, mede-oprichter en Chief Technology Officer, te praten. Ook het Veenendaalse technologiebedrijf R&R werd ondervraagd over de inzet van IoT en cloud in de horeca. En onze cameraploegen prikten gelijk een vorkje bij de diverse andere stands. Geef ze eens ongelijk.