LTE-M IoT Academy

Event Bite: LTE-M Dag trekt volle zalen bij IoT Academy

door Redactie IoT Journaal10 oktober 2018

Op 27 september 2018 was de Rotterdamse IoT Academy (in het gebouw van RDM Makerspace) hét verzamelpunt van geïnteresseerden in de technologie achter Internet of Things en de toepassingsmogelijkheden van IoT. Met bijzondere aandacht voor LTE-M, één van de standaarden voor IoT-datacommunicatie. De redactie van IoTJournaal was ook aanwezig, in de persoon van camjournalist Fred. Hij maakte een impressie van een drukbezochte ‘bijspijkersessie’.

De IoT Academy is een echte hotspot voor IoT-minnend Nederland. Dat bleek maar weer eens tijdens de LTE-M dag, georganiseerd door IoT Academy in samenwerking met operator KPN en distributeur Alcom. De opkomst was zo groot dat er op een gegeven moment slechts nog staanplaatsen beschikbaar waren. Dat kwam deels door het onderwerp (LTE-M) en deels door de sprekersschare. Zo was Nicholas Damour, Director, Technology Partnership Development bij het Amerikaanse Sierra Wireless, ingevlogen. Zijn bedrijf is al een behoorlijke tijd actief als leverancier van de hardware waarmee apparaten (van tabletcomputers tot sensoren) draadloos met het internet verbinden. IoT-connectiviteit is een mooie toevoeging aan het portfolio, zo bevestigde de topman. En LTE-M speelt daarbij een behoorlijke belangrijke rol. Dat belang van LTE-M werd ook keurig bevestigd door spreker Han De Glint van KPN, wat overigens niet zo verwonderlijk is aangezien de operator één van de aanbieders is van die IoT-connectiviteit.

IoT kan levens redden

Aandacht voor IoT-toepassingen was er ook. Zo liet Marcus Flipsen, de Nederlandse vertegenwoordiger van het Duitse Defibtech, een leverancier van zogenoemde defibrillatoren.  Het bedrijf heeft zijn apparaten voorzien van IoT-technologie waardoor zij keurig zijn te ‘spotten’. Erg handig, maar in Nederland zijn er meer leveranciers actief met dergelijke hardware en die hebben niet allemaal een IoT-tintje. Dat zorgt ervoor dat de locatie van de levensreddende defibrillatoren locatie niet altijd bekend is. Om maar te zwijgen over andere vitale zaken zoals de staat van de apparatuur. En dan heb je potentieel een probleem. Vandaar dat Flipsen (samen met het Rode Kruis en de Hartstichting) een initiatief is gestart om alle defibrillatoren (ook die van de concurrentie) voor het grote publiek via een speciale app (Android en iOS) in kaart te brengen. Een loffelijk streven, naar onze mening. Een defibrillator melden? Dat kan op hartslagnu.nl. Enfin, zo was er nog meer te horen en te zien in Rotterdam. Kijk en luister zelf. Videootje!

twittergoogle_pluslinkedinmailtwittergoogle_pluslinkedinmail