Infosecurity 2019 Event Bite IoT

Event Bites: Axis Communications over veilig beeld

by Redactie IoT Journaal8 november 2019

Op 28 en 29 oktober jongstleden was het weer tijd voor de Infosecurity-beurs in de Utrechtse Jaarbeurshallen: de plek waar jaarlijks vraag en aanbod op het gebied van cyber security  bij elkaar komen. Onze camerajournalist Fred begaf zich onder de bezoekers en struinde de diverse stands af. Op zoek naar veilige Internet of Things-toepassingen. Zoals die van het Zweedse Axis Communications, fabrikant van netwerk video-oplossingen.

Videocamera’s die via een netwerkverbinding beelden al dan niet live streamen: het is een voorbeeld van een IoT-toepassing waar je niet al teveel over hoeft uit te leggen. De voordelen en toepassingsmogelijkheden zijn immers redelijk duidelijk. Neem een smart city. De slimme camera’s zorgen in een slimme stad er niet alleen voor dat de overheid zicht kan houden op bijvoorbeeld verkeersstromen. Zij kunnen ook worden ingezet voor andere zaken, waarbij real time data analyse van de videobeelden een belangrijke rol speelt.

Slimme camera’s

Bij het in 1984 opgerichte Zweedse Axis Communications (tegenwoordig onderdeel van het Japanse Canon-concern) weten zij alles van de manier waarop slimme camera’s kunnen worden ingezet. En het liefst ook op een veilige manier, zeker gezien het feit dat hackers IoT-apparaten inmiddels hebben ontdekt als hardware die zij kunnen misbruiken om bijvoorbeeld botnets mee te vullen. IoTJournaal’s camerajournalist Fred trof Jeroen Dijkmans van Gunst, account manager bij Axis, op de Infosecurity-beurs en ondervroeg hem over toepassingen en security.