Dell EMC Jeanine Peek

Executive Bite: Dell EMC benadrukt belang IoT voor BV Nederland

door Redactie IoT Journaal8 juni 2018

Internet of Things-oplossingen bieden zowel het bedrijfsleven als de overheid de nodige mogelijkheden. Die variëren van de optimalisatie van bestaande processen tot het mogelijk maken van nieuwe diensten en producten. En IoT heeft daarbij – in potentie – een grote maatschappelijke impact. Dell EMC, het Amerikaanse IT-concern dat als Principal Partner de IoT Awards 2018 heeft ondersteund, is zich daar goed van bewust. Vandaar dat Jeannine Peek, algemeen directeur Dell EMC Nederland, een lans breekt voor goede samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven.

Voor de overheid ziet Peek onder andere een rol weggelegd als het gaat om regelgeving, met consultatie van marktpartijen. Anderzijds is er volgens haar ook voor de IoT-leveranciers een schone taak. Bijvoorbeeld om hun diensten en producten al in de ontwerpfase veilig te maken (‘security by design‘). Voor Dell EMC is security een vereiste, zo heeft het bedrijf al enige tijd geleden laten weten. Dat geldt ook voor de IoT-producten die het levert. Want het concern neemt de Internet of Things-markt bijzonder serieus.Dat blijkt onder andere uit het feit dat ‘t in oktober 2017 een IoT-divisie oprichtte dat dwars door alle bedrijfsonderdelen (zoals EMC, VMware, Pivotal en RSA) de nodige IoT-relevante technologieën/diensten/producten verzamelt en in één overzichtelijk aanbod verpakt. Vorig jaar kondigde het IT-concern aan dat circa 1 miljard dollar reserveert om in de komende drie jaar te investeren in nieuwe IoT-technologieën en -partners.

BV Nederland

Jeanine Peek kan het een en ander echter beter zelf vertellen dan wij. Daarom doet zij haar verhaal voor de camera’s van IoTJournaal. Over het belang van IoT voor de BV Nederland.

twittergoogle_pluslinkedinmailtwittergoogle_pluslinkedinmail