Léon Toet, CCO T-Mobile Nederland

Executive Bite: Léon Toet, CCO T-Mobile Nederland geeft update over de IoT-strategie

door Redactie IoT Journaal25 september 2018

Op 15 maart 2018 was het zover: T-Mobile Nederland kondigde toen zijn Internet of Things-aanbod aan. De operator leek zich met name op IoT-connectiviteit en de bijbehorende beheerhulpmiddelen te richten. Aan de basis van de pakketten lag het landelijk dekkende NB-IoT netwerk dat T-Mobile in de lente van 2017 in Nederland had uitgerold. Wij zijn weer wat maanden verder. Tijd om eens te kijken hoe het ervoor staat bij de operator. Léon Toet, de kersverse Chief Commercial Officer Business van T-Mobile Nederland, ging er eens goed voor zitten en gaf inzicht in de stand van zaken en de IoT-strategie van zijn werkgever.

De ‘boardroom’ in het Haagse hoofdkantoor van T-Mobile Nederland (een volle dochter van het Duitse Deutsche Telekom) is een natuurlijke setting voor een gesprek met Léon Toet. Hij mag gerust een oudgediende in de telecommarkt worden genoemd: met een carrière van zo’n 18 jaar bij zowel T-Mobile, de dochter Ben en ‘een andere operator’. Goed. T-Mobile heeft in Nederland ongeveer een jaartje de tijd genomen om de IoT-markt te verkennen voordat het begin 2018 met een eigen aanbod kwam. Hoe is, anno 2018, de visie van zijn werkgever op Internet of Things? “Die is verbonden aan de manier waarop wij naar de zakelijke markt kijken: het gaat om ondernemen. IoT is naar onze mening een enorme katalysator voor digitale transformatie. Het helpt bedrijven om efficiënter en effectiever te werken.”

Huwelijkscadeautje

T-Mobile Nederland hoopt goedkeuring te krijgen van de diverse mededingingswaakhonden om branchegenoot Tele2 Nederland (zonder diens IoT-tak) over te nemen. Als dat lukt, dan deelt de operator de nodige cadeautjes uit. Niet alleen heeft het in een paginagrote krantenadvertentie beloofd als eerste met 5G (de opvolger van het mobiele 4G-netewerk) te komen: het geeft ook een jaar lang gratis NB-IoT connectiviteit aan zijn zakelijke klanten weg. En da’s een mooi huwelijkscadeautje. Hoe het allemaal in de praktijk gaat uitpakken? Dat vertelt Léon Toet het beste zelf. Kijk en luister zelf maar.

 

 

twittergoogle_pluslinkedinmailtwittergoogle_pluslinkedinmail