SIMPoint Rob Lammers IoT

Executive Bite: Rob Lammers (SIMPoint) over de rol van IoT-connectiviteit

by Redactie IoT Journaal13 september 2019

Voor een succesvol Internet of Things-project heb je mensen, middelen en technologie nodig. En, niet te vergeten: connectiviteit. Voor dat laatste staat leverancier SIMPoint garant: met SIM-kaarten en databundels voor ‘gewone M2M’-communicatie via GSM-netwerken (2G, 3G en 4G) en IoT-specifieke netwerkinfrastructuur (LTE-M en LoRa). Plus de bijbehorende diensten. IoTJournaal sprak met Rob Lammers, managing director & partner van het Eindhovense bedrijf, over connectiviteit, de laatste trends op het gebied van IoT en de recente overname van zijn onderneming.

Het in 2012 opgerichte SIMPoint heeft in de afgelopen jaren een stevige groei weten door te maken. Anno 2019 bedient het bedrijf 3965 klanten die met hun IoT-toepassingen maandelijks zo’n 8.542.789 Mb aan data verzenden. Om in termen van up- en downlinks te spreken: alleen al via het LoRa-netwerk van operator KPN, waarvan SIMPoint een business partner is, gaat het maandelijks om 6.088.909 stuks. IoT-connectiviteit is niet enige dat SIMPoint levert: het voorziet bijvoorbeeld ook in real time-hulpmiddelen, via het Cisco Jasper-platform, om IoT-toepassingen te beheren. En organisaties kunnen er tevens terecht voor advies als het gaat om zaken als security.

Overname

Het succes van de Eindhovense onderneming is niet geheel onopgemerkt gebleven: SIMPoint werd onlangs door het in IoT-gespecialiseerde Wireless Logic Group, een multinational met Britse wortels, overgenomen. Voor de klanten van SIMPoint betekent de acquisitie dat zij onder andere toegang kunnen krijgen tot de extra hulpmiddelen en diensten van Wireless Logic, licht Rob Lammers desgevraagd toe. “Het Wireless Logic SIMPro-platform stelt organisaties bijvoorbeeld in staat om hun IoT-toepassingen, van klein tot groot, volledig te beheren, inclusief financiële details rond het dataverbruik. Ongeacht de netwerken en operators waar de bewuste oplossingen gebruik van maken.”

Verdere groei

De overname door Wireless Logic stelt SIMPoint ook mede in staat om – voortbouwend op het huidige ‘stand alone’ succes – verder door te groeien, stelt Lammers. Hoe dat gestalte moet gaan krijgen? Dat vertelt de topman in het video interview dat IoTJournaal-camerajournalist Fred heeft afgenomen.