Peter Albada Jelgersma Atos Internet of Things

Executive Bites: Atos-topman Paul Albada Jelgersma over belang IoT

by Redactie IoT Journaal23 maart 2018

IoT-technologie wordt onderhand in meer toepassingen gebruikt dan op het eerste oog is te zien. Zoals in het elektriciteitsnet, de dijkbewaking en andere cruciale onderdelen van de ‘openbare ruimte’. Da’s niet alleen prettig, maar het kan ook voor de nodige risico’s zorgen als de security niet goed is geregeld. Eigenlijk vraagt dit om speciale aandacht van de Nederlandse overheid, stelt Paul Albada Jelgersma, topman bij de IT-dienstverlener Atos, in deze aflevering van Executive Bites op IoTJournaal.

Paul Albada Jelgersma weet waar hij het over heeft. Als senior vice president, Global Head Atos Codex services IoT & Siemens MindSphere bij IT-dienstverlener Atos International, overziet hij de wereldwijde activiteiten van zijn werkgever op het gebied van Internet of Things. En als wij hem mogen geloven, dan zijn dat er inmiddels nogal wat. Bij Atos, een IT-concern met wereldwijd zo’n 100.000 medewerkers, is IoT dan ook al enkele jaren een belangrijk aandachtsgebied.

Meer aandacht graag!

Albada Jelgersma ziet dat het belang van IoT als de drijvende motor achter tal van toepassingen bij het bedrijfsleven en overheid alleen maar groeit. Wereldwijd en in Nederland. En dan is het op zijn minst jammer te noemen dat de Nederlandse overheid nog te weinig toont dat het zich dat beseft. De overheid zou bijvoorbeeld scherp moeten kijken naar regulering op het gebied van IoT-security. En dan niet alleen als het gaat om de consumentenmarkt. De Atos-topman houdt een warm pleidooi voor meer IoT-betrokkenheid bij de Nederlandse overheid. Enfin, kijk en luister zelf maar.