Carolien Nijhuis KPN

Executive Bites: KPN-topvrouw Carolien Nijhuis over IoT-use cases

door Redactie IoT Journaal8 december 2017

Een kleine anderhalve maand geleden spraken wij met Carolien Nijhuis, managing director KPN Internet of Things, over de strategie die zij de komende tijd gaat uitrollen. Een verhelderend interview, waarbij de topvrouw uit de doeken deed hoe zij de operator (of ‘telecom- en ICT- dienstverlener’, zoals het bedrijf zich liever noemt) in de vaart der volkeren wilde opstuwen. Dat was deel 1. En nu laten wij Nijhuis aan het woord over klanten en use cases.

Voor KPN is het de komende tijd zaak om organisaties niet alleen connectiviteit te verkopen. Zeker als het gaat om het IoT-segment. Daar wil het bedrijf graag meer in betekenen: zoals het aanbieden van een startklaar en schaalbaar platform voor IoT-toepassingen, inclusief onboarding van IoT-devices (‘KPN Things‘).

Klanten en use cases

Meer dan alleen maar IoT-connectiviteit leveren. Het is een loffelijk streven van KPN, maar in hoeverre zijn er al organisaties die de telecom- en ICT-dienstverlener daarvoor gebruiken? En zijn er mooie use cases op IoT-gebied bij KPN te vinden? Het korte antwoord: ‘Ja’. De langere versie mag u zelf van Carolien Nijhuis, managing director KPN Internet of Things, horen. In deel twee IoTJournaal’s Executive Bites met Carolien Nijhuis, om precies te zijn.

twittergoogle_pluslinkedinmailtwittergoogle_pluslinkedinmail