Cybersecurity IoT

Frost & Sullivan: Dit zijn de trends in IoT-security

by Redactie IoT Journaal13 mei 2019

Er is al het nodige – ook door IoTJournaal uiteraard – geschreven over het belang van goede security bij Internet of Things-oplossingen. Helaas zijn er ook tal van voorbeelden die laten zien hoe het niet moet: van makkelijk te hacken speelgoedpoppen tot IP-camera’s die moeiteloos zijn op te nemen in een botnet. Genoeg aanleiding voor marktonderzoeker en adviesbureau Frost & Sullivan om indringend te kijken naar hoe goede IoT-security er uit zou moeten zien. En welke trends er op dat gebied zijn te identificeren. Het gehele rapport is gratis via IoTJournaal te downloaden (10 pagina’s, 936 Kb, PDF).

Volgens Frost & Sullivan hangt de mate van ‘hackability’ onder andere nauw samen met de populariteit van een toepassing. Met andere woorden: als er veel mensen en bedrijven gebruik van maken, dan wordt het interessanter voor hackers en cybercriminelen om er hun inspanningen op los te laten. Lijkt ons een waarheid als een koe. Om dat te illustreren, heeft het bureau allereerst de groei van IoT-toepassingen en -verbindingen in kaart gebracht.

[Klik op de afbeelding voor een grotere versie. Tekst loopt door onder de afbeelding.]

Trends IoT-security

Frost & Sullivan heeft vijf belangrijke trends op het gebied van IoT-security gespot. Op nummer één staat de inzet van blockchain-technologie bij de beveiliging van IoT-toepassingen. De mogelijkheden zijn legio, aldus het bureau. Denk bijvoorbeeld aan de authenticatie van firmware updates. Wat de overige trends zijn? Dat kunt u hieronder zelf zien.