Groei bestedingen dollars IoT

Frost & Sullivan: Dit zijn de vier belangrijkste groeikansen in de IoT-markt

by Redactie IoT Journaal15 februari 2021

Ondanks (of misschien zelfs dankzij) de Corona-pandemie, blijft de markt voor IoT-toepassingen groeien. Dat stelt althans de Amerikaanse marktonderzoeker en adviesbureau Frost & Sullivan. Het bedrijf heeft de vier belangrijkste IoT-deelgebieden in kaart gebracht waarin de komende tijd organisaties de meeste investeringen in zullen doen. Het compacte rapport (8 pagina’s, 1 Mb, PDF) is gratis te downloaden via IoT Journaal.

Voor Frost & Sullivan staat het als een paal boven water: IoT is een technologie waarin organisaties de komende jaren in zullen blijven investeren. In toenemende mate zelfs. Het bureau ziet wel een vermindering in de groei van het aantal in gebruik zijnde IoT-apparaten, ingegeven door de Corona-pandemie: 9,3 procent groei in 2020 (2019: 23,4 procent). Desondanks overheerst het optimisme.

Edge computing

Volgens Frost & Sullivan zijn er vier IoT-deelgebieden waarin wereldwijd de investeringen zullen blijven stijgen. Allereerst gaat het om edge computing in combinatie met IoT-applicaties. Over een jaartje zal zo’n 90 procent van de organisaties daar gebruik van maken, aldus het bureau. In geld uitgedrukt: dat specifieke segment gaat van 64,1 miljoen Amerikaanse dollars in 2019 naar maar liefst 7,23 miljard dollar in 2024.

Samensmelting en post-Corona

Een ander IoT-deelgebied dat een flinke stijging in investeringen zal zien, is die van de convergentie van IT en Operational Technology (OT). We blijven voor het derde gebiedje bij het thema ‘samensmelting’. Frost & Sullivan voorspelt dat er de nodige dollars zullen worden gepompt in de convergentie van IoT, Artificial Intelligence én blockchain in geavanceerde IoT-toepassingen. Het vierde deelgebied is Corona-gerelateerd: IoT zal worden ingezet om de retailsector na de pandemie weer succesvol te laten worden.