123 IoT Nominatie IoT Awards 2018

Genomineerden IoT Awards 2018 aan het woord: 123 IoT

door Redactie IoT Journaal17 september 2018

Zo’n drie maanden geleden zijn de IoT Awards 2018 uitgereikt aan de organisaties met de beste Internet of Things-use cases. De redactie van IoTJournaal blikt de komende tijd terug op de verschillende winnende use cases. Wij spreken niet alleen de winnaars: ook  de genomineerden komen aan bod. Want een nominatie voor de beste IoT Use Case van het Jaar is op zich al een goede prestatie en een mooie erkenning. Dat vindt ook Marc Bos, oprichter en eigenaar van 123 IoT, genomineerd in de categorie ‘Other’.

De Smart Plant Sensor. Dat was de use case die 123 IoT een nominatie opleverde in de IoT Awards 2018 categorie ‘Other’. In de woorden van Marc Bos zelf, was ‘het doel van het project de totale keten optimaliseren van de Flora-business en de customer journey  van de trotse plant of bloem eigenaar verhogen. De customer journey kan door deze technologie al starten bij de teler en de waarde voor de teler is dat hij direct informatie heeft over de plant. Hij krijgt vanuit de software (mobile app en of portal) direct inzicht in de omgevingsfactoren waardoor de trotste planteigenaar optimaal kan laten groeien. De datacommunicatie verloopt via het Sigfox IoT-netwerk van Aerea (Award Endorser van de IoT Awards 2018, red.).’ Zowel de teler, verkoper als de eigenaar van de plant moeten hiervan profiteren, aldus 123 IoT.

‘Ontzettend verrast’

De IoT Awards 2018 nominatie kwam voor Marc Bos en zijn team als een ‘ontzettende verrassing’. “De Smart Plant Sensor zat destijds nog in een fase waarin het de nodige aanpassing nodig had. Wij waren zeer aangenaam verrast.” De nominatie heeft is ook bij andere partijen niet onopgemerkt gebleven: “Wij hebben ontzettend veel reacties gehad.” Verder heeft Bos aanvragen gekregen van partijen die vroegen of de IoT-oplossing ook met andere parameters kon werken. Bos: “Daar zijn wij nu druk mee bezig. Het succes van onze IoT Awards 2018 nominatie krijgt zeker een positief vervolg.”

Marc Bos kan het zelf veel beter vertellen. Vandaar dat onze camerajournalist Fred hem voor de camera heeft geplaatst. Videootje!

twittergoogle_pluslinkedinmailtwittergoogle_pluslinkedinmail