ANWB Unigarant Marin Roos IoT Awards 2018

Genomineerden IoT Awards 2018 aan het woord: ANWB/Unigarant

door Redactie IoT Journaal4 september 2018

De uitreiking van de IoT Awards 2018 is alweer enige tijd geleden. Iets meer dan drie maanden zelfs. Reden genoeg voor de redactie van IoTJournaal om de komende tijd terug te blikken op de verschillende winnende use cases. Wij spreken niet alleen de winnaars: ook  de genomineerden komen aan bod. Want een nominatie voor de beste IoT Use Case van het Jaar mag op zich al een goede prestatie en een mooie erkenning worden genoemd. Die mening wordt gedeeld door Marin Roos, Directeur Innovatie & Schade bij Unigarant, de verzekeringsdochter van de ANWB. Zijn use case (Démarrage, een fietsverzekering met track & trace) heeft een nominatie gekregen in de categorie ‘Mobility’.

De ‘Blijven Fietsen verzekering’ van ANWB/Unigarant adresseert een probleem dat in Nederland helaas teveel voorkomt: fietsendiefstal. Het ene moment staat de tweewieler nog op de stoep, keurig afgesloten en wel. En een ogenblik later is er al iemand mee vandoor gegaan. Niet alleen is het een kostbare grap (weer een nieuwe fiets kopen), het is ook verdomd vervelend als je op korte termijn eigenlijk niet zonder fiets kunt. Wie de BF-verzekering afsluit, hoeft zich daar geen zorgen meer over te maken. De te verzekeren fiets krijgt track & trace-hardware ingebouwd waarmee het op een bijbehorende app keurig terug valt te vinden (gebruikmakende van het LoRa-netwerk van operator KPN). Mocht de fiets niet binnen 48 terug worden gevonden, dan verstrekt de verzekeraar een nieuw, gelijkwaardig, exemplaar.

‘Maar twee fietsen gestolen’

Volgens Marin Roos heeft de BF-verzekering sinds de introductie begin mei 2018 zijn weg gevonden naar ‘een aantal duizenden’ consumenten: “Het goede nieuws is dat er tot nu twee fietsen zijn gestolen. Die hebben wij binnen vier uur weer terug kunnen vinden.” Enfin, hij kan het beter vertellen dan wij kunnen opschrijven. Vandaar dat onze eigen camerajournalist Fred naar het hoofdkantoor van Unigarant is getogen om Roos voor de camera aan de tand te voelen.

 

 

twittergoogle_pluslinkedinmailtwittergoogle_pluslinkedinmail