IoT Awards 2018 Nominatie TWTG

Genomineerden IoT Awards 2018 aan het woord: TWTG

by Redactie IoT Journaal2 oktober 2018

Zo’n drie maanden geleden zijn de IoT Awards 2018 uitgereikt aan de organisaties met de beste Internet of Things-use cases. De redactie van IoTJournaal blikt de komende tijd terug op de verschillende winnende use cases. Wij spreken overigens niet alleen de winnaars: ook  de genomineerden krijgen een podium. Want een nominatie voor de beste IoT Use Case van het Jaar is op zich al een goede prestatie en een mooie erkenning. Ditmaal vragen wij Goran Gavric, CEO van TWTG en genomineerd in de categorie ‘Smart City’, het hemd van ’t lijf.

TWTG noemt zichzelf een ‘innovation outfit’ die innovaties bedenkt en deels implementeert voor derde partijen. Het in 2012 opgerichte bedrijf telt inmiddels een dertigtal medewerkers die druk doende zijn om innovatieve concepten te bedenken voor grote namen als DellEMC, KPMG, PostNL en T-Mobile. Eén van die uitgewerkte concepten, de ‘Parked Vehicle Detection Sensors’, heeft een mooie nominatie in de categorie ‘Smart City’ in de wacht gesleept. Wat het is? Wij laten TWTG zelf even aan het woord:

“TWTG creëerde samen met The Things Industries voor de Amsterdamse Haven een case waarbij het laden en lossen van vrachtwagens werd geoptimaliseerd door een applicatie en slimme parkeerklinkers geslagen in het bestaande wegdek. Voorheen stonden de vrachtwagens allemaal vooraan te wachten om te laden en lossen, nu wachten ze geduldig hun beurt af en geeft dat een enorme winst in efficiëntie.”

Volgend jaar weer

“Ondanks dat wij niet hebben gewonnen, zijn wij super trots met onze nominatie”, zegt CEO Goran Gavric. Hij is vastbesloten om in 2019 weer mee te doen: “Misschien dat wij volgend jaar bij de IoT Awards 2019 wel een prijs in de wacht kunnen slepen.” Enfin, hij kan het allemaal veel beter vertellen dan wij. Videootje!