Google Home

Google Home en Philips Lighting: Saampjes in het slimme huis

by Paul5 oktober 2016

Internet-gigant Google heeft gisteren zijn officiële intrede gedaan in de domotica-markt met de introductie van Google Home. En vandaag krijgt die Slimme-Assistent-voor-in-Huis een Nederlands tintje met de aangekondigde samenwerking tussen Google en Philips Lighting.

Eerst maar eens iets over Google Home: het apparaat ziet er uit en is te gebruiken als een moderne, draadloze, luidspreker. En is uiteraard verbonden (via WiFi) met het internet. Tot dusver weinig spectaculair. De grap zit ‘m in de mogelijkheid om de Google Home de meest uiteenlopende vragen te stellen. Waarop er weer actie wordt ondernomen door het apparaat.Wel even de vraag vooraf laten gaan door ‘Ok Google‘ te roepen. Anders dan gebeurt er niets.

Mag het licht uit?

Denk aan vragen als ‘Wat voor weer wordt het morgen?’ of ‘Hoe laat heb ik mijn eerste afspraak morgen?’. En door de samenwerking met Philips Lighting komt daar ook nog de vraag ‘Mag het licht uit?‘ bij. Want de Google Home heeft een koppeling gekregen met de Hue IoT-lampen van het Nederlandse bedrijf. Gezien het feit dat Google een open API-architectuur voor zijn Home-speaker heeft bedacht, zullen andere fabrikanten (denk aan Samsung met zijn slimme koelkasten en slimme televisies) naar verwachting ook snel volgen.

Voorlopig alleen in de VS

De slimme luidspreker/vraagbaak komt in de Verenigde Staten voor 129 dollar op de markt. Vooralsnog alleen met ondersteuning van de Engelse taal. Een Nederlandse datum en prijs? Helaas: nog niet bekend.

Hoe de Google Home werkt? Daar heeft het bedrijf een filmpje over laten maken. Videootje!