IIoT

Gratis e-book: In vier stappen naar succesvolle IIoT

by Redactie IoT Journaal28 augustus 2018

Het is een beproefde manier om compacte managementboekjes aan de man te brengen: verwerk iets van ‘Mastering the …’ in de titel en je staat geheid in een of andere top tien van managementliteratuur. Het Duitse organisatieadviesbureau Roland Berger heeft wellicht met die gedachte in het achterhoofd het e-book ‘Mastering the Industrial Internet of Things‘ (IIoT) uitgebracht. Maar eerlijk is eerlijk: ‘t boekje is lezenswaardig. Wie het op zijn gemak wil doorlezen, kan het uiteraard gratis via IoTJournaal downloaden (16 pagina’s, 279 Kb, PDF).

En wie er geen geduld of tijd voor heeft: de redactie van IoTJournaal licht de belangrijkste zaken uit het Roland Berger-boekje. Het bureau komt met vier stappen voor een ‘succesvolle reis naar IIoT-implementaties’. Allereerst moet een organisatie zijn toekomstige rol definiëren. Daarna is het zaak om de opties voor het bereiken van die rol te bepalen. Vervolgens komt er een stap van wat technische aard: de keuze voor het geschikte IIoT-platform. Om dat onderdeel van het proces wat makkelijker te laten verlopen, heeft Roland Berger een keurig overzicht gemaakt van de huidige cloud-mogelijkheden.

IIoT Roland Berger Cloud Platform

Beter goed gejat dan…

De laatste stap op het pad naar een succesvolle Industrial Internet of Things-strategie? Da’s een makkelijke, aldus Ronald Berger: kijk naar hoe IIoT-oplossingen van andere industriële bedrijven eruit zien en hoe dat is uitgepakt. Beter goed gejat dan slecht bedacht, zullen we maar zeggen. Zie onder!

IIoT Roland Berger Use Cases