IoT Healthcare

Groei van IoT-toepassingen in de gezondheidszorg blijft doorzetten

by Redactie IoT Journaal29 juli 2021

IoT-toepassingen hebben ondanks (of in sommige gevallen zelfs juist dankzij) weinig te lijden gehad van de coronapandemie. een flinke vlucht genomen. De IoT-markt er relatief weinig onder te lijden gehad. De gezondheidszorg is één van de deelgebieden waar IoT onverminderd – en zelfs versneld – zijn opmars heeft doorgezet. En het was al een sector waar stevig werd geïnvesteerd in IoT-toepassingen, zoals het Amerikaanse marktonderzoeksbureau Grand View Research constateert in een rapport.

Volgens Grand View Research gaf de gezondheidszorg in 2018 wereldwijd zo’n 147,1 miljard dollar uit aan IoT-toepassingen. Geen gering bedrag, destijds. Het bureau voorziet dat de sector de komende jaren meer en meer de portemonnee gaat trekken voor IoT-projecten en -producten. Met een jaar-op-jaar groei van 19,9 procent (vanaf 2018) zal de gezondheidszorg in 2025 wereldwijd 534,3 miljard dollar aan IoT-spullenboel en -diensten verspijkeren, aldus Grand View Research.

Regio’s en marktpartijen

Waar wordt het geld aan uitgegeven? Volgens de marktonderzoeker moet je denken aan zaken zoals real-time data monitoring (voor bijvoorbeeld chronische ziekten), op afstand monitoring van patiënten en de combinatie van IoT-dataverzameling en real-time analyse van die gegevens. Wat regio’s betreft, gaat Noord-Amerika aan kop als ‘Big Spender’. Een beetje chauvinisme: het Nederlandse Koninklijke Philips N.V. komt in het rapport van Grand View Research naar voren als één van de belangrijkste spelers als het gaat om ‘connected oplossingen voor de gezondheidszorg’.