Boban Comgate IoT

Hoe verdien je nou geld aan IoT-projecten?

by Paul5 januari 2017

De redactie van IoTJournaal wordt dagelijks bedolven door persberichten, telefoontjes en tweets van IoT-leveranciers. De aanbodkant van de markt heeft zich vol enthousiasme op The Internet of Things gestort. Zoveel is duidelijk. Maar waarom zijn al die partijen zo gebrand op deze nieuwe toepassingsmogelijkheid van ICT-technologie? Omdat er geld valt te verdienen. Simpel.

Bij IoTJournaal zijn wij bijna ziekelijk nieuwsgierig. Dat is terug te zien in de kritische verslaggeving en ook door het feit dat wij elke keer weer ‘die vervelende vragen stellen’ (aldus diverse ICT-leveranciers die wij spreken). Eén van die vervelende vragen is: “Hoe denken marktpartijen geld te verdienen met The Internet of Things?”

Als er één redactielid een ster is in het stellen van vervelende vragen, dan is het onze eigen camjournalist Fred wel. Hij gaat de komende tijd diverse leveranciers langs met camera en microfoon. Op zoek naar het antwoord op de vraag: “Hoe denken jullie eigenlijk geld te verdienen aan IoT?” Het eerste ‘slachtoffer’ is Boban Vukicevic, managing director van de Nederlandse IoT-integrator Comgate.

Videootje!