Hacker IoT

IBM opent vier IoT-security onderzoekscentra

door Redactie IoT Journaal7 augustus 2018

Het Amerikaanse IT-concern IBM opent nog dit jaar vier centra waar experts aan de slag gaan met IoT-cybersecurity. Eén van de zaken die onderzocht wordt, is de vraag hoe cyberaanvallen op geldautomaten (Automated Teller Machines, ATM) het beste zijn af te slaan. Het bedrijf heeft dat aangekondigd tijdens de hackersconferentie Black Hat (4 tot en met 9 augustus 2018) in de Amerkaanse stad Las Vegas.

De vier cybersecurity onderzoekscentra krijgen de naam ‘IBM X-Force Red’, aldus het bedrijf in zijn officiële aankondiging. De centra komen in de Amerikaanse steden Atlanta (Georgia) en Austin (Texas). Daarnaast opent IBM een X-Force Red in het Australische Melbourne en het Britse Hurslye. Volgens het concern is het de bedoeling dat zowel eigen specialisten als externe deskundigen in de X-Force Red-vestigingen aan de slag gaan.

‘Real time’ opsporing

De voornaamste doelstelling van het IBM X-Force Red-initiatief is het opsporen (en dichten) van beveiligingslekken in allerhande Internet of Things-oplossingen, zoals zelfrijdende auto’s en ATM’s. Daarbij streeft het IT-bedrijf naar een ‘real time’ opsporing van beveiligingslekken en IoT-cyberaanvallen. De betreffende fabrikanten van de kwetsbare hardware krijgen van IBM een keurige beschrijving van het lek en de oplossing voor het probleem.

twittergoogle_pluslinkedinmailtwittergoogle_pluslinkedinmail