Corona IoT Pandemie

Infographic: Corona-crisis schept IoT-kansen

by Redactie IoT Journaal7 oktober 2020

Inmiddels zijn er door de jaren heen diverse onderzoeksrapporten verschenen over de wereldwijde staat van IoT-adoptie bij organisaties. Dit jaar, met de wereldwijde corona-crisis in ‘full swing’, lijkt de opmars van IoT-applicaties in een versnelling te komen. De Britse telecommer Vodafone heeft dat onlangs al uitgezocht in een lijvig onderzoek. En nu is het de beurt aan IT-dienstverlener Cognizant. Het bedrijf heeft marktonderzoeker Forrester Research gevraagd om te kijken in hoeverre Corona de IoT-adoptie heeft beïnvloed.

Het Cognizant-/Forrester-onderzoek is in de beginperiode van de pandemie uitgevoerd (februari 2020). Een periode waarin de eerste effecten van de beperkende Corona-maatregelen op de maatschappij en de economie zichtbaar werden. Desondanks stelde 34 procent van de ondervraagde (grootzakelijke) organisaties dat de investeringen in IoT-toepassingen gedurende de komende twee jaar zouden toenemen. Vorig jaar, toen Cognizant eenzelfde onderzoek uit liet voeren, was dat nog 24 procent.

Nog steeds ‘IoT-uitdagingen’ zat

De IoT-implementatie gaat bij organisaties overigens nog steeds van een leien dakje, zo blijkt uit het onderzoek. Neem alleen de ‘uitdagingen’ op het gebied van digitale infrastructuur. Daar lopen organisaties tegen problemen aan als het bijvoorbeeld gaat om het ontwerpen van een toekomstbestendige architectuur die zowel de IT- als de OT-kant goed bedient. De hardwarebeveiliging binnen IoT-toepassingen baart hen overigens eveneens de nodige zorgen.  En dan hebben we het niet eens over de data-kant van IoT-applicaties. Want daar is het ook wel even slikken: hoe krijg je bijvoorbeeld echte waarde uit de berg informatie die door IoT-oplossingen wordt gegenereerd? Enfin. De uitkomsten van het onderzoek zijn in een keurige infographic samengevat. Doe er uw voordeel mee.

IoT Hobbels en Kansen Corona