IoT Slimme gebouwen smart building

Infographic: De markt voor ‘slimme’ gebouwen in kaart gebracht

by Redactie IoT Journaal19 november 2019

Al sinds 2017 schrijft de redactie van IoTJournaal er met betrekkelijke regelmaat over: Internet of Things-toepassingen kunnen het leven in gebouwen en/of op kantoor aanmerkelijk verslimmen. Of het nu om de werkplek zelf gaat of om zaken als efficiënter gebruik van energie. Anno 2019 geldt dat nog steeds. Zoals te zien is in de infographic van vandaag.

De Amerikaanse IT-distributeur Ingram Micro heeft zijn marketingafdeling aan het werk gezet om letterlijk in kaart te brengen hoe IoT gebouwen kan verslimmen. Het resultaat is een overzichtelijke infographic waarin veertien gebruiksmogelijkheden worden vermeld. Van centraal geregeld gebouwbeheer tot intelligente liften en slimme verlichting.

Explosieve groei

Ook handig om te weten: Ingram heeft daarnaast gekeken naar de groei van de bestedingen in de markt voor slimme gebouwen. Die lopen alleen al in de Verenigde Staten aardig op: ging het in 2015 nog om een slordige 19,2 miljard dollar, in 2020 gaat er naar verwachting zo’n 44,8 miljard doorheen. Dat heeft de IT-distributeur overigens niet zelf bedacht: de voorspelling komt uit de gezamenlijke kokers van Bank of America, zakenbank Merril Lynch en het marktonderzoekersbureau Frost & Sullivan. De explosieve groei in dollars gaat – bijna vanzelfsprekend – hand in hand met het aantal slimme apparaten in gebouwen en de daardoor gegenereerde hoeveelheden data.

IoT Smart Building Infographic