Smart City Amsterdam

Infographic: Dit kosten en leveren smart city-projecten op

by Redactie IoT Journaal16 december 2020

De slimme stad. Al jaren wordt er inmiddels gesleuteld aan het verslimmen van stedelijke gebieden met de inzet van onder andere IoT. Maar wat brengen de verschillende ‘smart city’-projecten nou eigenlijk op? En wat wordt er in geïnvesteerd? Interessante vragen waar de infographic van vandaag antwoord op geeft.

VisualCapitalist.com, een Amerikaanse aanbieder van diensten bestemd voor tech-investeerders, heeft in kaart gebracht waar het grote geld wereldwijd naartoe gaat bij smart city-projecten. En niet onbelangrijk: wat zij eigenlijk voor resultaat scoren. Om met dat eerste aspect te beginnen: als het om groei van de bestedingen gaat, is het verslimmen van uniformen van hulpdiensten de grote aanvoerder met 62 procent (gemeten van 2017 tot en met 2020). Opmerkelijk genoeg, moet de verslimming van vuilnisophaaldiensten genoegen nemen met een vierde plek (23 procent), gevolgd door – even opmerkelijk – smart city platformen. Waarom wekt dat verbazing? Omdat het juist deze twee gebruikscases zijn die het meest voorkomen als er door gemeentebesturen en techpartijen wordt gecommuniceerd over succesvolle projecten in de slimme stad.

Responstijd hulpdiensten omlaag

Nog even over de resultaten van de projecten: alleen al op het gebied van de publieke veiligheid zorgen de IoT-toepassingen voor een reductie tot 10 procent van het aantal incidenten van criminele aard. Nog indrukwekkender is het feit dat de responstijd bij noodmeldingen tot 40 procent verbetert. Benieuwd naar de overige uitkomsten? Daar hebben wij een keurige infographic voor. Doe er uw voordeel mee.

Smart City Infographic 2020Smart City Infographic 2020 IoT