Infographic: Hoe werkt blockchain in de praktijk?

by Redactie IoT Journaal14 februari 2017

Transacties zullen nooit meer worden wat zij zijn geweest. Althans, dat is de belofte van de inmiddels veelbeschreven Blockchain-technologie. Het zou ook voor The Internet of Things-toepassingen als middel kunnen worden ingezet, zo stellen experts. Maar hoe werkt Blockchain nu precies?

Blockchain ligt ten grondslag aan de virtuele valuta Bitcoin. In feite is het een gedistribueerde database waarin, geanonimiseerde, informatie wordt vastgelegd over transacties en het verloop van die transacties. Waar in de ‘gewone’ wereld dit soort zaken wordt bijgehouden door een zogenoemde ‘trusted party’ (zoals een bank), neemt Blockchain die taak over in de Bitcoin-wereld. Volgens experts is Blockchain bij uitstek geschikt om bij IoT-implementaties in real time informatie bij te houden over waar welke apparaten staan en of zij upgrades en patches hebben gehad. En vlak de connected car niet uit!

Blockchain ‘op een rijtje’

De consultants van de Australische tak van accountants- en adviesbureau PwC hebben zich ingespand om eens op een rijtje te zetten hoe Blockchain werkt. En gelukkig hebben zij dat niet met een droge opsomming gedaan. Nee, het een en ander is in een keurige, overzichtelijke, infographic gevat. Eyecandy!

Blockchain PwC Infographic