Infographic: IoT kan levens redden én geld besparen in de mijnbouw

by Redactie IoT Journaal8 januari 2020

Het is een tak van sport die zich vaak – letterlijk zelfs – aan het oog van de gemiddelde consument onttrekt. Tegelijkertijd is het een sector die van vitaal belang is voor tal van andere sectoren: de mijnbouw. Zonder grondstoffen wordt het immers moeilijk goederen te produceren. De mijnbouw is ook een sector waar al sinds jaar en dag stevig wordt geïnvesteerd in innovatie, zoals in Internet of Things-toepassingen. Met succes: IoT kan in de mijnbouw namelijk levens redden én geld opleveren. Een ideale combinatie.

Om het een en ander in perspectief te zetten: elk jaar komen er wereldwijd zo’n 20.000 mensen om in de mijnbouw. Da’s omgerekend circa 8 procent van alle arbeidsgerelateerde sterfgevallen wereldwijd. Geen gering aantal. Met behulp van IoT-oplossingen (denk aan bijvoorbeeld toepassingen waarin sensoren de luchtkwaliteit meten in mijnschachten) is het aantal ongelukken echter drastisch te verminderen. Ook liggen er kansen om met IoT-toepassingen geld te besparen. Het mag dan ook geen wonder heten dat 70 procent van organisaties actief in de mijnbouw, zegt dat de toepassing van IoT van essentieel belang is om concurrentievoordeel te behalen.

Milieudoelstellingen behalen

IoT-toepassingen kunnen daarnaast een handje helpen bij het behalen van milieudoelstellingen in de mijnbouw. Zo zou er in de komende tien jaar de CO2-uitstoot met zo’n 610 miljoen ton kunnen worden verminderd. Bij BehrTech, een Canadese aanbieder van mobiele IoT-connectiviteit, hebben de marketeers zich over de mijnbouw-sector gebogen. Het resultaat is een infographic waarin haarfijn de voordelen van IoT voor deze sector in beeld worden gebracht. Doe er uw voordeel mee.

IoT in de mijnbouw Infographic